Skip to content Skip to footer

Vi glæder os til at høre fra dig: Silkeborg tlf. 86 81 10 33 / Pandrup tlf. 72 62 92 10 / Aarhus C tlf. 29 43 77 75

Professionel sparring ved

Køb af virksomhed

Overvejelserne i forbindelse med et køb eller en fusion er mange. Og det handler ikke blot om budgetter, priser og finansiering. Lige så vigtigt er matchet, strategien og hele processen. Derfor er det klogt at tage vores rådgivere med på råd så tidligt i processen som muligt.

Undgå de klassiske
faldgruber

En sælger vil ofte være forsigtig med at give alt for mange oplysninger om sig. Her kan vi som uvildig part tage den første kontakt. Ligeledes kan vi være med til at scanne markedet og definere relevante kriterier som geografisk beliggenhed, branche, størrelse og indtjening.

Når der er fundet en potentiel sælger, rådgiver vi omkring prisfastsættelse og risici set fra jeres side. Vi tager udgangspunkt i historiske data, f.eks. indtjening de seneste år og virksomhedens egenkapital, men bruger den største del af vor rådgivning på at analysere jeres risici og muligheder ved køb af den potentielle virksomhed.

Beslutningen og processen

Tal & Tanker har fungeret som rådgiver ved mange virksomhedshandler. Derfor kan vi hjælpe dig trygt gennem hele processen og sikre, at du har den nødvendige viden for at træffe den rigtige beslutning.

Blandt de vigtige spørgsmål er:
  • Hvad er den rigtige pris for virksomheden?
  • Er det den rigtige virksomhed ift. jeres strategi?
  • Hvordan kontakter vi sælger på den bedste måde?
  • Hvornår skal handlen gennemføres og hvilken proces vil passe bedst?

Det rette
beslutningsgrundlag

Når du skal træffe beslutning om køb af en virksomhed er det ikke kun tallene, der tæller. Kemi, forventninger, ambitioner og strategier samt evnen til at stille de rigtige spørgsmål er afgørende. Derfor er det vigtigt, at du kender din rådgiver og at din rådgiver kender dig og din virksomhed. Kontakt os og lad os tage en uformel snak.