Skip to content Skip to footer

Vi glæder os til at høre fra dig: Silkeborg tlf. 86 81 10 33 / Pandrup tlf. 72 62 92 10 / Aarhus C tlf. 29 43 77 75

Når stafetten skal gives videre

Generationsskifte

Hos Tal & Tanker har vi gennem mange år assisteret mindre og mellemstore virksomheder med succesfulde generationsskifter. For det hele handler ikke bare om tal og økonomi, men så sandelig også følelser, når der skal skiftes til næste generation.

Overblik og samarbejder

I forbindelse med et generationsskifte har du behov for et detaljeret overblik gennem hele processen. Og selv om vi er dygtige hos Tal & tanker, så er det ikke altid nok med en revisor. Derfor sikrer vi dig for eksempel i samarbejde med andre rådgivere som advokater og banker, at du sidder i førersædet og har kompetent sparring, når du skal træffe den mest optimale beslutning.

Lidt af det du bør du overveje

I forbindelse med et generationsskifte er der ofte mange følelser involveret. Derfor er det ikke nok at overveje juridiske, skatte- og afgiftsmæssige konsekvenser samt hvornår det bedst betale kan sig af gennemføre det?

Skal der generationsskiftes til familiemedlemmer er det for eksempel nødvendigt at overveje hvor stor indflydelse dine børn have efter overdragelsen, og hvor stor en del af virksomheden/formuen, der skal overdrages til dine børn samt om alle skal have samme andel?

Endvidere skal du over overveje, hvordan du sikrer du dig og din eventuelle ægtefælle en indtægt, som passer til jeres behov efter generationsskiftet og hvordan generationsskiftet skal finansieres?

Tag fat i os, når
tankerne melder sig

Generationsskifte er ofte en kompliceret proces juridisk, økonomisk og skatteretligt. Samtidig er det ofte en følelsesmæssig svær omgang, da familie og betroede medarbejdere tit er en del af processen. Derfor er det en god ide at have en rådgiver med hele vejen – så tag endelig fat i os, når tankerne melder sig første gang.