Rådgiving om køb af virksomhed

Det handler også om tryghed

koebafvirks

Rådgivning om køb af virksomhed

Det handler også om tryghed

quote

Vi giver dig overblik

Overvejer du køb af en virksomhed – eller måske en fusion med en anden virksomhed, har du givetvis allerede gjort dig mange tanker omkring, hvilken virksomhed det skal være, budget og meget andet. Tag os med på råd når handlen skal hus, så får du det fulde overblik.

Separator

Birgit
Birgit Thomsen

Økonomikonsulent

bt@talogtanker.dk
87 24 31 12

Vi får dig uden om faldgruberne

Vi har gennem tiden fungeret som rådgiver ved mange virksomhedshandler. På den baggrund kan vi hjælpe dig trygt gennem processen og sikre, at du får alle de informationer, du har brug for, til at træffe den rigtige beslutning. Dette indebærer bl.a. en vurdering af den virksomhed, du ønsker at købe – eller som du overvejer at fusionere med.

Derudover er der typisk mange spørgsmål, som fylder meget, når du overvejer køb af en virksomhed, fx:

  • Hvad er den rigtige pris for virksomheden?
  • Er det den rigtige virksomhed ift. jeres strategi?
  • Hvordan kontakter vi sælger på den bedste måde?
  • Hvornår skal handlen gennemføres og hvilken proces vil passe bedst?
separator_white
koebaf2

Er det et perfect match?

En sælger vil ofte være forsigtig med, at give alt for mange oplysninger om sig selv – især til konkurrerende virksomheder. Her kan vi som uvildig part tage den første kontakt.

Processen med at finde den rigtige virksomhed skal også matche jeres ønsker. Vil I kun have en aktiv rolle i bestyrelsen eller vil I lede den daglige drift eventuelt i samarbejde med den nuværende ejer. Som køber kan I også have andre kriterier – f.eks. geografisk beliggenhed, branche, størrelse og indtjening.

Når der er fundet en potentiel sælger, rådgiver vi omkring prisfastsættelse og risici set fra jeres side. Vi tager udgangspunkt i historiske data, f.eks. indtjening de seneste år og virksomhedens egenkapital, men bruger den største del af vor rådgivning på at analysere jeres risici og muligheder ved køb af den potentielle virksomhed.